söndag 25 juli 2010

Ibland måste man få vara lite stolt :)



I Onsdags va de dags för Miilo gris att göra sitt BPH test(Beteende och Personlighetsbeskrivning Hund)Ja va nervös hela vägen dit, de enda ja tänkte på va hur skitnödigt rädd Miilo kommer vara för alla saker, alla läskiga ljud och konstiga människor, och overoller som flyger hit och dit. Ja trodde han skulle flyga ur skinnet för allt som skulle komma :).

De va ganska varm och massa myror va de som Miilo absolut inte tyckte om, la sig och rulla och gned sig i backen för att bli av me dom stackarn :S inte kul.
I varje uppgift vi skulle göra förvånade han mig bara mer och mer, ryckte nästan inte ens till när dumperna kom fram, backa nått steg och sen gick han en annan väg för att lukta på "blommorna" haha vis skrammlet backa han lite mer men inte så värst märkvärdigt de heller :P
Sen kom en konstig människa från buskarna med stora kläder, hatt och glasögon :P de första han gjorde va att hälsa på den på avstånd och vifta på svansen och tyckte de va kul :P han stod vid mig tills han tyckte att den där typen börja komma alldeles för nära,, då va de för mig att hålla i så ja inte flög iväg,, miilo sprang ut så långt linan räckte och skällde och försökte skrämma bort typen så gott de gick. sen skulle ja släppa kopplet mitt upp i allt, så han sprang dit och såg att den inte alls va så farlig så han hockytackla na välkommen och ville pussas :D heheh

Ungefär såhar sa dom om Miilo (sammanfattat av Maria)

Miilo utrålar mycket stor social trygghet och stort självförtroende i sitt umgänge med främmande människor, han hälsar alla välkomna på ett hjärtligt och avspänt sätt, även mot den långt från närmande personen på avstånd. Han deltar i alla aktiviteter, svarar och är med på lekinviter. Han är inte "sprudlande" i sin aktivitet. Han visar engagemang till att lösa problem. Samarbetar gör han när han har lust. Han är en mycket tyst hund. I skrämselsituationer som höga ljud och visuell överaskning stannar han bara. När han retas av något, tar han tag i det själv och agerar kraftfullt på ett rationellt sätt.

Tänk va fel man kan ha om sin egna hund ibland :)

Bilderna tagna från Maria :)










1 kommentar:

  1. Härligt!
    Har haft en trevlig lässtund på din blogg =)

    SvaraRadera